Szekrények védelme a költöztetéskor

A szekrények nyitható részeit, ajtókat, fiókokat, lenyíló ajtókat kérjük ragasszák le. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a dobozokhoz használatos barna ragasztószalag, bár elég erős, nehezen eltávolítható. Az erős tapadó felület miatt pedig a bútor fényezését is megsértheti. Ezért javasoljuk a 4-6 cm szélességű, de átlátszó általános cellux használatát. Ezzel körbetekerve a bútort, biztonságosan megtartja annak nyíló részeit.

A bútorokat, szekrényeket, komódokat szállítás előtt mindenképpen ki kell pakolni. Néhány nagyobb bútordarab, telepakolva, elérheti akár a 300- 400 kg-t is.Ilyen terhek mozgatása rendkívüli technikákat igényelnek. Ezek a speciális költöztetői megoldások lényegesen megdobhatják egy költözés árát. Arról nem is beszélve, hogy a bútor szerkezete a mozgatás közben nem bírja a megterhelést. Tehát ha kipakolja a szekrényt, pénzt spórol és biztosan elbírja magát a bútorszerkezet.

Ha vannak Önnek lapra szerelt bútorai, amelyeket az IKEA, KIKA, MÖBELIX, stb. bútoráruházak kínálnak, javasoljuk azok szétszerelését. Ezek a bútorok, a gyakran gyenge szerkezetük miatt, fokozottan ki vannak téve a mozgatás által bekövetkező sérüléseknek. A lapra szerelt bútorok költözéskor gyakran “nyeklenek- nyaklanak”, így már nem mindig nyújtják azt a stabilitást, mint új korukban. Költöztető munkatársaink minden esetben felhívják a megrendelő figyelmét az ilyen balesetek lehetőségeire. Amennyiben az ügyfél mégis ragaszkodik az általa elképzelt megvalósításhoz,a felelősség a megrendelőt terheli!

Scroll to Top