Költöztetés tippek és tanácsok

A költözés megfelelő előkészítésével Ön pénzt spórol!
A költöztetés hosszát sokszor a költöztetőktől független tényezők is befolyásolhatják, ezért költöztető tanácsainkat érdemes végig olvasni. Tippjeinket az elmúlt évtized költöztetői tapasztalatai alapján írtuk össze, költözni kívánó megrendelőink megelégedésére. Tanácsaink figyelembevételével Ön időt takaríthat meg. Az idő pedig pénz, tehát olcsóbban költözhet.

■ A költöztetés egyik sarkalatos pontja a megfelelő parkolóhely biztosítása a rakodáshoz. Ez akkor ideális, ha a helyfoglalás minél közelebb van a bejárathoz. Ezért, kérjük megrendelőinket, hogy kb. 2-3 nagy autónyi helyet mindenképpen foglaljanak a teherautó számára. Ne felejtse el, hogy a parkolóhelyet az új címen is biztosítani kell. Érdemes tudni, ha csak messzebb tudunk megállni a teherautónkkal, mondjuk 40-70 métere a kaputól, az plusz rakodóidőt jelent, ezért drágább lehet a költözés. Ha optimális helyen tudunk parkolni a rakodás ideje minimalizálható, így Ön pénzt takarít meg.

■ A dobozok nagyon praktikus költöztető kellékek, jól egymásra pakolhatóak, kiváló a helykihasználásuk. Persze csak akkor, ha nem lóg ki belőlük semmi.Figyeljünk arra is, hogy a költöztető dobozaink jól le legyenek zárva. Csomagolás közben, amikor a dobozokat tölti, nem szabad azokat túlterhelni. A túlzottan megpakolt dobozok könnyen szétnyílhatnak, kiszakadhatnak. Inkább szerezzünk még be 3-4 dobozt és pakoljuk kicsit lazábban. Higgye el, megéri.

A költözéshez használt dobozokat érdemes felirattal ellátni. A jelöléseket vastag filctollal írjuk a doboz oldalára. Nem okos megoldás, celluxszal papírlapokat ragasztani a dobozainkra, mert azok könnyen leszakadhatnak. Törékeny tárgyainkat tartalmazó dobozainkat mindenképpen praktikus a “törékeny” felirattal ellátni. Így biztosan nem törik el semmi a költözés során.

■ A költözéshez használt dobozokra érdemes a rendeltetés helyét ráírni. Ilyen lehet pl. a hálószoba, nappali, fürdőszoba, konyha stb. Ilyenkor a költöztető kollégák tudják, hogy az aktuális dobozt melyik szobába tegyék. A dobozokat, a felirat mellett, érdemes sorszámmal is megjelölni. A sorszámozott dobozokról érdemes feljegyzést készíteni, amely felsorolja tételesen a doboz tartalmát. Ezzel könnyítve a majdani kipakolást. A sorszámozott doboz abban is segít, hogy Ön pontosan nyomon tudja követni a dobozok pillanatnyi mozgását illetve azok darabszámát.

Javasoljuk, hogy költözéshez, zsákok helyett inkább dobozokat használjanak. A zsákok elég sérülékenyek a költöztetés alatt. Találkoztunk olyan esettel, amikor a vállfákat zsákba helyezték. Gondolom, nem nagyon kell ecsetelnünk, hogy már az első emelésnél kiszakadt a műanyag zsák a hegyes végektől. Egy másik esetnél a vegyszereket dobáltak a zsákba. A hanyagul bezárt flakonok elkezdtek szivárogni. Azok kis idő elteltével reakcióba léptek egymással. Majdnem tűzeset lett a figyelmetlenség vége. A zsákokat kizárólag ruházat szállítására ajánljuk. Arra azonban figyeljünk, hogy kizárólag a legerősebb zsákot vásároljuk.

Diszpécser-szolgálatunk készséggel minden rendelkezésére a hét minden napján 7-20 óra között

Diszpécser +36 70 675-65-85

Email – Árajánlat kérés: info@olcsokoltoztetes1.hu

A szekrények nyitható részeit, ajtókat, fiókokat, lenyíló ajtókat kérjük ragasszák le. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a dobozokhoz használatos barna ragasztószalag, bár elég erős, nehezen eltávolítható. Az erős tapadó felület miatt pedig a bútor fényezését is megsértheti. Ezért javasoljuk a 4-6 cm szélességű, de átlátszó általános cellux használatát. Ezzel körbetekerve a bútort, biztonságosan megtartja annak nyíló részeit.

A bútorokat, szekrényeket, komódokat szállítás előtt mindenképpen ki kell pakolni. Néhány nagyobb bútordarab, telepakolva, elérheti akár a 300- 400 kg-t is.Ilyen terhek mozgatása rendkívüli technikákat igényelnek. Ezek a speciális költöztetői megoldások lényegesen megdobhatják egy költözés árát. Arról nem is beszélve, hogy a bútor szerkezete a mozgatás közben nem bírja a megterhelést. Tehát ha kipakolja a szekrényt, pénzt spórol és biztosan elbírja magát a bútorszerkezet.

Ugye nem szeretné, ha a költözés alatt könyvei, drága műszaki berendezései eláznának? Gondolom, most meglepődik, hiszen mitől áznának el? Ha van Önnek olyan háztartási gépe, mosógépe vagy mosogatógépe, amely vízzel üzemel, és előzőleg nem engedte le belőlük a vizet, bizony potenciális veszélyforrásnak számítanak. Tehát mindenképpen engedjük le a bennük lévő, alattomosan megbúvó vizet. Ezzel megelőzhetjük a nem kívánt vízszivárgást, így őrizve folyadékra érzékeny, könyveink és más berendezéseink állapotát.Célszerű a mosógép dobját is kiékelni az esetleg megmaradt biztonsági csavarral vagy egy karton papir is megteszi,nem fog rázkódni.A hűtőgép szállítását mindig álló helyzetben végezzük,de fel- és lepakolás esetén előfordul,hogy meg kell dönteni.Kérjük szállítás után legalább 24 óra elteltével kapcsolják csak be!

■ Ha vannak Önnek lapra szerelt bútorai, amelyeket az IKEA, KIKA, MÖBELIX, stb. bútoráruházak kínálnak, javasoljuk azok szétszerelését. Ezek a bútorok, a gyakran gyenge szerkezetük miatt, fokozottan ki vannak téve a mozgatás által bekövetkező sérüléseknek. A lapra szerelt bútorok költözéskor gyakran “nyeklenek- nyaklanak”, így már nem mindig nyújtják azt a stabilitást, mint új korukban. Költöztető munkatársaink minden esetben felhívják a megrendelő figyelmét az ilyen balesetek lehetőségeire.Amennyiben az ügyfél mégis ragaszkodik az általa elképzelt megvalósításhoz,a felelősség a megrendelőt terheli!

Költözés előtt, szobanövényeinket már ne locsoljuk. Higgyék el, nem jó a sáros víz elől kapkodva menteni az érzékeny műszaki berendezéseket. Növényünk kibírja azt a két- három napot öntözés nélkül.

A házi kedvenceket és háziállatokat, állatbarátok lévén mi is nagyon kedveljük. Azok szállításában azonban, bármennyire is szeretnénk, közegészségügyi okokból, sajnos nem tudunk részt venni. Bővebben itt olvashatsz róla.

■ Amikor megvan a kiszemelt ingatlan és eljött a költözés ideje érdemes kicsit előre tervezni. Ha Ön olcsón szeretne költözni, mindenképpen javasolt 10-14 nappal előre egyeztetni a diszpécserünkkel. Általánosságban elmondható, hogy megrendelőink nagy része hétvégére tervezi a költözést. Ezért ezek az időpontok elég zsúfoltak. Tehát ha Ön is hétvégén költözne, kérjük, tervezzen előre, és időben rendelje meg olcsó, költöztető szolgáltatásunkat.

Gépjárműveinkkel, a 3,5 tonna össztömeg alatti súlyuk miatt, hétvégén is bármerre közlekedhetünk. A behajtás sem okoz problémát, teherautóinkkal szinte bárhová behajthatunk, külön engedélyek nélkül is.Fontos tudni,hogy fizető övezetben ha a teherautón pakolnak,akkor nem kell parkolási díjat fizetni,de amennyiben nem tartózkodik senki ott, már várakozó járműnek minősül,így díjköteles.

Költöztetésre kialakított gépjárműveink, minden olyan eszközzel felszereltek, amelyek a profi költöztetéshez nélkülözhetetlenek. Rendelkezünk a legújabb GPS, navigációs berendezésekkel, így biztos, hogy nem tévesztjük el a megadott címet.

A költözés alatt, szállításkor, a le és felrakodáskor kiemelt figyelemmel őrizzük megrendelőink értékeit, szekrényeit, bútorait. Amennyiben az optimális 3 fős brigádnál kevesebbet rendel,kérjük biztosítson valakit a teherautó mellé.Készpénzét,ékszereit kérjük a költöztetés alatt tartsa magánál,felelősséget ennek szállítására nem tudunk vállalni. A költöztetés végeztével nézze meg, hogy mindent lepakoltunk,ellenőrizze, hogy a gépjármű raktere üres e. Utólagos reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni!

Gépjárműveink három személyes utastérrel rendelkeznek. A rakodó térben a bútorok és dobozok között utazni balesetveszélyes és szigorúan TILOS!

Költöztető munkatársaink elkötelezettek a pontos és profi munkavégzésért. Ezért ittas állapotban soha nem dolgoznak. Azt a munkatársat, akit alkoholos állapotban végzi a költöztetést elbocsájtjuk. Ezért kérjük, semmilyen körülmények között ne kínálják őket szeszes itallal, munkaidőben TILOS alkoholt fogyasztaniuk!

Mivel cégünk az olcsó, biztonságos költöztetés elkötelezett híve, kérjük fogadják meg a fenti tanácsainkat. Így biztos, hogy Ön valóban a legjobb áron, kényelmesen,gond nélkül költözhet velünk.

Scroll to Top