Költöztető dobozok

A dobozok nagyon praktikus költöztető kellékek, jól egymásra pakolhatóak, kiváló a helykihasználásuk. Persze csak akkor, ha nem lóg ki belőlük semmi. Figyeljünk arra is, hogy a költöztető dobozaink jól le legyenek zárva. Csomagolás közben, amikor a dobozokat tölti, nem szabad azokat túlterhelni. A túlzottan megpakolt dobozok könnyen szétnyílhatnak, kiszakadhatnak. Inkább szerezzünk még be 3-4 dobozt és pakoljuk kicsit lazábban. Higgye el, megéri.

A költözéshez használt dobozokat érdemes felirattal ellátni. A jelöléseket vastag filctollal írjuk a doboz oldalára. Nem okos megoldás, celluxszal papírlapokat ragasztani a dobozainkra, mert azok könnyen leszakadhatnak. Törékeny tárgyainkat tartalmazó dobozainkat mindenképpen praktikus a “törékeny” felirattal ellátni. Így biztosan nem törik el semmi a költözés során.

A költözéshez használt dobozokra érdemes a rendeltetés helyét ráírni. Ilyen lehet pl. a hálószoba, nappali, fürdőszoba, konyha stb. Ilyenkor a költöztető kollégák tudják, hogy az aktuális dobozt melyik szobába tegyék. A dobozokat, a felirat mellett, érdemes sorszámmal is megjelölni. A sorszámozott dobozokról érdemes feljegyzést készíteni, amely felsorolja tételesen a doboz tartalmát. Ezzel könnyítve a majdani kipakolást. A sorszámozott doboz abban is segít, hogy Ön pontosan nyomon tudja követni a dobozok pillanatnyi mozgását illetve azok darabszámát.

Javasoljuk, hogy költözéshez, zsákok helyett inkább dobozokat használjanak. A zsákok elég sérülékenyek a költöztetés alatt. Találkoztunk olyan esettel, amikor a vállfákat zsákba helyezték. Gondolom, nem nagyon kell ecsetelnünk, hogy már az első emelésnél kiszakadt a műanyag zsák a hegyes végektől. Egy másik esetnél a vegyszereket dobáltak a zsákba. A hanyagul bezárt flakonok elkezdtek szivárogni. Azok kis idő elteltével reakcióba léptek egymással. Majdnem tűzeset lett a figyelmetlenség vége. A zsákokat kizárólag ruházat szállítására ajánljuk. Arra azonban figyeljünk, hogy kizárólag a legerősebb zsákot vásároljuk.

Scroll to Top